10 урока за успех, които трябва да научите до 40-годишна възраст


Животът е едно щуро приключение, но с годините идва опитът, а с опита идва и мъдростта. Всеки намира своите уроци по пътя, но има 10 урока, които задължително трябва да научите, преди да навършите 40.


1. Не можете да контролирате всичко


Без значение колко много работите или кого познавате, ще има много неща, които няма да можете да контролирате. Колкото по-рано осъзнаете това, толкова по-рано ще спрете да си хабите нервите напразно. Работете здраво по нещата, които можете да контролирате, и се научете да реагирате решително на тези, които са отвъд вашия контрол.


2. Парите не са единствената мерна единица на успеха


Парите са важни, тъй като това е най-видимият начин, чрез който обществото дава оценка на успеха. Но на практика да получавате пари, правейки това, което истински обичате, и да подкрепяте семейството и близките си е истинското мерило за успеха.


3. Обичайте всички, доверявайте се на малцина, разчитайте само на себе си


Винаги подхождайте с презумпцията, че хората са добронамерени, но се доверявайте истински само на онези, които са го заслужили. Животът ви ще бъде такъв, какъвто го направите. Не разчитайте на други за собствения си успех.


4. Не е важно какво правите, а с кого го правите


Запомнете, че щастието ви в крайна сметка зависи от взаимоотношенията ви с хората около вас.


5. Успехът за една нощ може да отнеме между 7 и 10 години


 Повечето успели хора са работили за успеха си повече от десетилетие. Търпението е наистина задължителна добродетел за всеки амбициозен човек. Приемете факта, че истинският успех отнема много дълго време.


6. Не може винаги да се учим от провалите


Обратно на популярната мъдрост понякога, когато се проваляме в нещо, няма полезна поука, която да си вземем от случилото се. Когато това се случи, бързо се отървете от мислите за провала, за да можете да продължите напред към следващия шанс за успех.


7. Винаги ще има печеливши и губещи


Разбира се, че е много по-забавно да бъдете победители, но да се научите да бъдете “добър губещ” също е много важно. Не трябва да се радвате на загубите си, но ако можете да ги приемете, това ще ви помогне да продължите напред.


8. Детайлите са суета, резултатът е мерилото за успех


Забравете за това колко големи са постиженията ви или колко хора работят за вас. Научете се как да създавате и задържате добри резултати. Това, което има значение накрая, е колко е реалната ви печалба - в пряк и преносен смисъл.


9. Фокус, фокус, фокус


Хората, които искат да направят всичко за всеки, в крайна сметка ще се провалят. Лоялността идва тогава, когато правите едно нещо, но го правите наистина добре.


10. В живота има и други неща, освен работата


Повечето хора прекарват твърде много време на работа или мислейки за работа. Тази фикс-идея създава един много ограничен, а понякога дори и самотен свят. Да получавате и да давате подкрепа на близките си, семейството си, приятелите си ще направи живота ви много по-богат и смислен.


Източник: Мениджър Нюз, Обекти


 
Изпращайте ваши любими текстове, разкази, истории и др. на email адрес martin@mislite.eu или в страницата на Mislite.eu във Facebook и те ще бъдат публикувани в сайта.

Още истории, разкази, притчи »

11-те забравени закона

Законът за Привличането е древен закон, познат на малцина. Когато филмът "Тайната" се появи на бял свят, го разкри пред света, но след това...
прочети »
 

Безценната бележка

Един човек натрупал огромно състояние. Един ден решил, че ще си вземе година отпуск, ще си почине и ще поживее в разкоша, който вече...
прочети »
 

Започни от себе си

Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на англикански епископ в Криптата на Уестминстърското...
прочети »
 

Топ принципи на успеха

Робин Шарма
1. Спи по-малко. Това е най-добрата инвестиция, която може да направи живота ти по-продуктивен. На повечето хора са...
прочети »
 

Умението да обичаш

Дон Мигел Руис
Може би никога не сте мислили за това, но на едно или друго ниво, всички ние сме творци. Ние сме творци, тъй като имаме силата да създаваме...
прочети »
 

Искам...

Хорхе Букай
Искам да се науча да изслушвам, без да те съдя. Искам да ме научиш да говоря за разочарованиетоята ни без укори. Искам да се научиш да ми...
прочети »
 
Автори »
Флаш презентации »
Никога
Житейски уроци
Бъди най-доброто, което можеш
Мечтите
Бъди благословен
Придържай се към...
Ние притежаваме силата!
Прости ми
Интервю с Бог
Същността на успеха
Мъдри думи
Да простиш
Не умирай бавно
Любовта
Истински свободен
Следвай мечтите си
Започни от днес
История за любовта
Въпреки това...
Истината за неуспеха
Ти си...
Прости тайни за щастлив живот
Бъди щастлив, бъди верен на себе си!
Докосни сърцето ми
Търсене в Mislite.eu и Интернет »